5 apoyos 0 apoyos necesarios
Necesitas iniciar sesión o registrarte para votar

Asesoramiento para autoconsumo solar colectivo

√Čs important augmentar la cultura energ√®tica i promoure valors sostenibles envers la ciutadania, aix√≠ com ajudar a disminuir el pes econ√≤mic per a les fam√≠lies que suposa la factura el√®ctrica. Per altre costat pot alleugerir la despesa social, administrativa i econ√≤mica que suposa per a l’administraci√≥ l’atenci√≥ a la ciutadan√≠a amb menys recursos. Aix√≠ es pot promoure l’educaci√≥ ambiental que ajude a per prendre decisions de rehabilitaci√≥ i acondicionament d’edificis. Les subvencions actuals a l’autoconsum i la mobilitat sense filtre social s√≥n millorables, doncs no acaben als sectors de la poblaci√≥ que m√©s ho necessiten. Les subvencions, les ajudes i el recolzament general han d’anar als barris amb pobresa energ√®tica on la gent no s’ho pot permetre i estan patint. La ciutadan√≠a amb menys recursos, formaci√≥ i iniativa necessiten projectes com aquest. Tantmateix, algunes mesures preses com rebaixar el IBI que actualment utilitzen alguns ajuntaments no √©s la f√≤rmula m√©s pedag√≤gica per promoure el canvi, poguent dirigir els recursos econ√≤mics als col¬∑lectius que veritablement pateixen pobresa energ√®tica.

Les comunitats de ve√Įns que tenen rendes baixes, disposen d’espais col¬∑lectius a les finques per la instal¬∑laci√≥ de panels solars i/o la incorporaci√≥ de bateries de segona m√† (hi ha experi√®ncies molt sostenibles sobre bateries antigues de cotxes el√®ctriques) per als moments on no hi ha sol. Tantmateix, l’energ√≠a sobrant d’un edifici p√ļblic i/o comunitari pot injectar-se a edificis de persones amb probresa energ√®tica. Hui en dia la tecnologia i la legislaci√≥ ho permet.

Hi ha doncs una vessant pedag√≤gica en aquesta proposta doncs la ciutadania pot aprendre a tindre un rol m√©s actiu i responsable vers el seu entorn, con√©ixer millor la seua despesa, aprendre a reduir el seu consum i millorar l’efici√®ncia del seu edifici, aix√≠ com qualificar-se per l’inserci√≥ laboral. Prendre decisions sobre la financiaci√≥ i de fer alguna cosa en com√ļ en una comunitat √©s important i generador del canvi social. L’impacte social √©s evident i la rendibilitat tamb√©. A m√©s a m√©s, l’impacte visual de les instal¬∑lacions d’autoconsum en l’√†rea d’edificis col¬∑lectius √©s minim, doncs no ocupa espais a la natura. Un exemple de suport social i energ√®tic que segur tindr√† bona acollida com a bona pr√†ctica entre els centres escolars, veinals, de l’administraci√≥ local, auton√≤mica i europea.

L’autoconsum pot generar ocupaci√≥ i qualificaci√≥, es a dir, riquesa i progr√©s. Les persones que est√†n a l’atur, en situaci√≥ d’exclusi√≥ social (El servei p√ļblic valencia d’ocupaci√≥ i formaci√≥ i Ajuntaments ho saben), poder formar a equips de futurs treballadors/es a trav√©s d’empreses d’inserci√≥. Prendre un rol actiu en la seua inserci√≥ sociolaboral i contribuir a nivel local en l’estalvi del seu entorn. √Čs a dir, equips d’instaladors/es qualificats d’energia solar i/o rehabilitadors/es d’edificis per millorar l’efici√®ncia energ√®tica. Aquestes persones necessiten una qualificaci√≥ per millorar la seua empleabilitat. √Čs per aix√≤ que amb aquesta proposta es plantetja una oportunitat excel¬∑lent si els poder p√ļblics comencen amb xicotets intervencions interdisciplinars (social, educativa, econ√≤mica i t√®cnica) com aquesta i que propicien els pressupostos participatius del Consell. A m√©s a m√©s, la fiscalitat del 21% IVA no ajuda molt a arribar a les clases socials m√©s necessitades.

La proposta es concreta en crear un servei a Massamagrell per tal de donar assessorament i acompanyament a la ciutadania, per tal de comen√ßar projectes d’autoconsum. Sempre amb la coordinaci√≥ amb els serveis socials per tal d’impulsar accions que milloren les condicions energ√®tiques i a nivel de la ciutadan√≠a, apropar a les comunitats de propietaris un asssorament personalitzat.

0 comentarios

Dejar un comentario

¬ŅQuieres unirte a la conversaci√≥n?
Siéntete libre de contribuir!

Deja un comentario