16 apoyos 0 apoyos necesarios
Necesitas iniciar sesi贸n o registrarte para votar

Asesoramiento para autoconsumo solar colectivo

脡s important augmentar la cultura energ猫tica i promoure valors sostenibles envers la ciutadania, aix铆 com ajudar a disminuir el pes econ貌mic per a les fam铆lies que suposa la factura el猫ctrica. Per altre costat pot alleugerir la despesa social, administrativa i econ貌mica que suposa per a l’administraci贸 l’atenci贸 a la ciutadan铆a amb menys recursos. Aix铆 es pot promoure l’educaci贸 ambiental que ajude a per prendre decisions de rehabilitaci贸 i acondicionament d’edificis. Les subvencions actuals a l’autoconsum i la mobilitat sense filtre social s贸n millorables, doncs no acaben als sectors de la poblaci贸 que m茅s ho necessiten. Les subvencions, les ajudes i el recolzament general han d’anar als barris amb pobresa energ猫tica on la gent no s’ho pot permetre i estan patint. La ciutadan铆a amb menys recursos, formaci贸 i iniativa necessiten projectes com aquest. Tantmateix, algunes mesures preses com rebaixar el IBI que actualment utilitzen alguns ajuntaments no 茅s la f貌rmula m茅s pedag貌gica per promoure el canvi, poguent dirigir els recursos econ貌mics als col路lectius que veritablement pateixen pobresa energ猫tica.

Les comunitats de ve茂ns que tenen rendes baixes, disposen d’espais col路lectius a les finques per la instal路laci贸 de panels solars i/o la incorporaci贸 de bateries de segona m脿 (hi ha experi猫ncies molt sostenibles sobre bateries antigues de cotxes el猫ctriques) per als moments on no hi ha sol. Tantmateix, l’energ铆a sobrant d’un edifici p煤blic i/o comunitari pot injectar-se a edificis de persones amb probresa energ猫tica. Hui en dia la tecnologia i la legislaci贸 ho permet.

Hi ha doncs una vessant pedag貌gica en aquesta proposta doncs la ciutadania pot aprendre a tindre un rol m茅s actiu i responsable vers el seu entorn, con茅ixer millor la seua despesa, aprendre a reduir el seu consum i millorar l’efici猫ncia del seu edifici, aix铆 com qualificar-se per l’inserci贸 laboral. Prendre decisions sobre la financiaci贸 i de fer alguna cosa en com煤 en una comunitat 茅s important i generador del canvi social. L’impacte social 茅s evident i la rendibilitat tamb茅. A m茅s a m茅s, l’impacte visual de les instal路lacions d’autoconsum en l’脿rea d’edificis col路lectius 茅s minim, doncs no ocupa espais a la natura. Un exemple de suport social i energ猫tic que segur tindr脿 bona acollida com a bona pr脿ctica entre els centres escolars, veinals, de l’administraci贸 local, auton貌mica i europea.

L’autoconsum pot generar ocupaci贸 i qualificaci贸, es a dir, riquesa i progr茅s. Les persones que est脿n a l’atur, en situaci贸 d’exclusi贸 social (El servei p煤blic valencia d’ocupaci贸 i formaci贸 i Ajuntaments ho saben), poder formar a equips de futurs treballadors/es a trav茅s d’empreses d’inserci贸. Prendre un rol actiu en la seua inserci贸 sociolaboral i contribuir a nivel local en l’estalvi del seu entorn. 脡s a dir, equips d’instaladors/es qualificats d’energia solar i/o rehabilitadors/es d’edificis per millorar l’efici猫ncia energ猫tica. Aquestes persones necessiten una qualificaci贸 per millorar la seua empleabilitat. 脡s per aix貌 que amb aquesta proposta es plantetja una oportunitat excel路lent si els poder p煤blics comencen amb xicotets intervencions interdisciplinars (social, educativa, econ貌mica i t猫cnica) com aquesta i que propicien els pressupostos participatius del Consell. A m茅s a m茅s, la fiscalitat del 21% IVA no ajuda molt a arribar a les clases socials m茅s necessitades.

La proposta es concreta en crear un servei a Massamagrell per tal de donar assessorament i acompanyament a la ciutadania, per tal de comen莽ar projectes d’autoconsum. Sempre amb la coordinaci贸 amb els serveis socials per tal d’impulsar accions que milloren les condicions energ猫tiques i a nivel de la ciutadan铆a, apropar a les comunitats de propietaris un asssorament personalitzat.

0 comentarios

Dejar un comentario

驴Quieres unirte a la conversaci贸n?
Si茅ntete libre de contribuir!

Deja una respuesta